منتديات امل الزاوية
برياني السمك الفيليه 613623

عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا برياني السمك الفيليه 829894
ادارة المنتدي برياني السمك الفيليه 103798
منتديات امل الزاوية
برياني السمك الفيليه 613623

عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا برياني السمك الفيليه 829894
ادارة المنتدي برياني السمك الفيليه 103798
منتديات امل الزاوية
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتديات امل الزاوية


 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 برياني السمك الفيليه

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
فرح
عضو مميز
عضو مميز
فرح


نقاط : 1386

برياني السمك الفيليه Empty
مُساهمةموضوع: برياني السمك الفيليه   برياني السمك الفيليه Emptyالأحد مايو 24, 2009 5:08 pm

برياني السمك الفيليه 1730_94103_1242894971

المقادير



1 كيلو سمك فيليه مغسول و مقطع قطع كبيرة شوي و منقوع بالماء و الملح و الخل لمدة
1/2 ساعة
لتتبيل السمك( ثوم مفروم + ملح + كمون + عصير الليمون)
زيت لقلي السمك
1 جزرة مقشرة و مقطعة أصابع رفيعة
1 فلفل رومي أخضر مقطع أصابع رفيعة
1 طماطم مقطعة أصابع أو شرائح رفيعة
1 بصلة مقطعة صغير
1 فص ثوم مفروم
1/2 كوب عصير طماطم
2 ملعقة زيت
رشة ملح و كمون و ليمون أسود مطحون قليل
2 كوب أرز بسمتي مغسول و منقوع بالماء و الملح لمدة 1/2 ساعة
(5 كوب ماء + 1 ملعقة زيت + 4 هيل+ 4 حبات قرنفل + 2 ورق لورا + 2 عود قرفة + ملح ) لنضج الأرز



الطريقة



أولا نخلط تتبيلة السمك و نتبل السمك كويس و نسيبه بالتتبيلة 1 ساعة
و دي صورة السمك المتبل



برياني السمك الفيليه 1730_94103_1242894981




نغسل السمك من التتبيلة و نصفيه من الماء كويس و نبطنه بالدقيق و نقليه في الزيت لغاية ما يتحمر و ينضج و نشيله علي ورق ماص لامتصاص الزيت الزائد
و دي صورة السمك بعد القلي



برياني السمك الفيليه 1730_94103_1242894991




نسيب السمك علي جنب
ونعمل الخلطة دي
نحط الزيت في قدر علي النار و بعدين نحط البصل و نقلبه ثم الثوم المفروم



برياني السمك الفيليه 1730_94103_1242895001



و بعدين نحضر الخضار ده




برياني السمك الفيليه 1730_94103_1242895011


ثم نضيف الجزر علي البصل اللي علي النار و نقلب الخليط



برياني السمك الفيليه 1730_94103_1242895022



ثم نضيف باقي الخضار و نقلب كويس


برياني السمك الفيليه 1730_94103_1242895032




ثم نضع عصير الطماطم و نقلب المزيج و نسيبه يتسبك شوية





برياني السمك الفيليه 1730_94103_1242895042



نضيف الملح و الكمون و الليمون الاسود المطحون و لو عندك الصحيح عادي حطي 2 حبة
ثم نضيف السمك و نقلب المزيج بخفة حتي لا يتقطع السمك


برياني السمك الفيليه 1730_94103_1242895052


و نسيب السمك علي جنب



نيجي للأرز
نحط الماء علي النار و نضيف للماء البهارات الصحيحة و الملح و الزيت


برياني السمك الفيليه 1730_94103_1242895062


و نتركه يغلي ثم نضيف الأرز المغسول و المنقوع و المصفي
و يترك يغلي بقوة علي النار زي كده



برياني السمك الفيليه 1730_94103_1242895072

يترك ليغلي لمدة 7 دقائق لينضج الأرز ثم يصفي من الماء الزائد
و دي صورة الارز بعد النضج و المصفي


برياني السمك الفيليه 1730_94103_1242895082


ثم نضع السمك بالخضار في القدر



برياني السمك الفيليه 1730_94103_1242895092

ثم نضع عليه الارز و نضع عليه الزعفران أنا ما كان عندي حطيت صبغة الارز و قلبته علي خفيف



برياني السمك الفيليه 1730_94103_1242895102

ثم يقلب في طبق التقديم و يزين بالبقدونس المفروم




برياني السمك الفيليه 1730_94103_1242895112





الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
هبة الله
الادارة
الادارة
هبة الله


نقاط : 13559

برياني السمك الفيليه Empty
مُساهمةموضوع: رد: برياني السمك الفيليه   برياني السمك الفيليه Emptyالإثنين مايو 25, 2009 5:58 am

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
بارك الله فيكي اختي فرح على هذه الوصفات الجميلة
واصلي ولا تحرمنا من جديدك المبدع والرائع والمفيد
لنا ولي منتدانا الرائع
تقبل مني اجمل التهاني والتبريكات على مواضيعك الرائع والمتتعة
تحياتي لك من اعماق قلبي
تقبل مروري المتواضع وهو القليل بحق وبحق باداعك الجمل
تحياتي مره ثانيه
تقبلي مني فائق التقدير والاحترام
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
برياني السمك الفيليه
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» السمك الفيليه مع صوص الليمون والجنزبيل
» برياني دجاج
» كفتة السمك
» برياني دجاج بالزبادي
» برياني سمك (كنعد) مع الصور

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات امل الزاوية :: منتدى المطبخ :: الاطباق الرئيسية-
انتقل الى: