ام حميد مشرفة مجلس الطبخ
نقاط : 1300
| موضوع: بيتزا نوع جديد لاول مره الإثنين يونيو 22, 2009 7:57 am | |
| اهلا حبيباتى اليوم جبت لكم 3 انواع بيتزا لكل وحده نكهة وطعمه تختلف عن الاخرىنبدا بسم الله طبعا اول بيتزا سميتها بيتزا الورده وهى جديدة شفتها باحد المنتديات وطبقتهاالمكونات:2 كوب دقيق اسمر(وهنا استخدمت نوعين كوب من كل نوع)ا كوب دقيق ابيض3 ملاعق حليب بودرة fat freeملعقة ونص خميرةملعقة بيكج بودرشوية ملح وملعقة او م ونص سكر2 م زيت زيتون وماء او حليب للعجنالطريقة:اولا ناخذ الخميرة ونذوبها فى نص كوب مية دافيه والسكر ونخليها لحد ما ترتفع وفى هذا الوقت نجيب الدقيق والملح والبكينج بودروحليب البودرة ونخلطهم مع بعض وبعدين نجيب زيت الزيتون ونفركها كويس مع الدقيق وهذه خطوة مهمه وبعدين لما الخميرة تترفع نضيفها عليها ونعجن كويس يعنى كل ما كان العجن اكثر بتكون اخف والذ ونسيبها تختمر ونقسمها ونعمل بيها الاشكال المطلوبة .نشوف الطريقة بالصور[url=http://][/url][url=http://][/url]طريقة الصلصة:نجيب طماطم ناضج ونعمل بيه اربع فتحات خفيفة سطحية شوفوا الصورة وبعدين نضعه فى ماء مغلى لمده 7-5 والغرض هنا لازاله القشرة بس بعدين نزيل القشرة ونفرمها يدوى بالسكين تم نضع زيت زيتون ملعقتين تقريبا ونضع بصله وحده مكعبات و3 ثوم مدقوق ونشوحهم على النار حتى تذبل ونضيف الطماطم المفروم والزعتر او اوريغانو وريحان مجفف الفريش احلى وملح ومعجون طماطم ونحركهم ونسيبهم على النار هادية لمده 20 دقيقة حتى يتسبكوا ونطحنهم بالخلاط شوفوا الصور[url=http://][/url][url=http://][/url]بعد ما تخمر العجينه نفردها ونستخدم صحن القهوة لتحديد الشكل المطلوب شوفوا الصور[url=http://][/url]وهنا المقادير المستخدمة وما صورت الدجاج نسيته والجبنه قليلة الدسم[url=http://][/url]الجبنه قليلة الدسم ثم نوزع الخضروات المقطعة مكعبات طماطم بصل فلفل حلو اخضر واحمر ونرش عليهم شوية زعتر ونوزعهم على البتزا ثم فوقها الدجاج المسلوق المشوى وهنا نزينها بالفطر وفلفل احمر حلو مشوى [url=http://][/url]ونرش عليها شوية اوريغانو وفلفل اسود اختيارى وهذا شكلها قبل ما تدخل الفرن[url=http://][/url][url=http://][/url]وبعد الخبز وقطعتها[url=http://][/url]صورة مقربه[url=http://][/url] هذه البيتزا لذيذة جدا والله وطعمها روعة ان شاء الله تعجبكم وهنا استخدمت نفس العجينه بس غيرت من المكونات وتطلع مختلفة تماما
نفرد العجينه ونثقبها بالشوكة
[url=http:// ] [/url] نضع عليها صلصة مش كثير ونضعا فوقها جبنه موزرايلا قليلة الدسم
[url=http:// ] [/url] ثم نضع عليها شرائح الطماطم بشكل دائرى وفلفل حلو
[url=http:// ] [/url] ثم نوزع عليها البصل الاخضر والاحمر وما كان عندى وجبنه فيتا لايت
[url=http:// ] [/url] ثم نوزع عليها زيتون كبير وهذا الى بيعطيها نكهة حلوة مع الفيتا وشوية زيتون اسود عادى ونرش اوريغانو وشوية زيت زيتون وفلفل اسود
[url=http:// ] [/url] وندخلها للفرن حتى تنضج
[url=http:// ] [/url] وهدا شكلها
[url=http:// ] [/url] صورة مقربه
[url=http:// ] [/url] صورة للنوعين
[url=http:// ] [/url] ثالثا: بيتزا النجمة بالخضار
[url=http:// ] [/url] حشيت اطرافها بالزيتون
[url=http:// ] [/url] نضع عليها صوص وبصل ابيض وطماطم وفطر وجبنه تشدر وموزرايلا لايت وزيتون
[url=http:// ] [/url] ونخبزها فى الفرن
[url=http:// ] [/url] صورة للنوعين الاول والتانى
[url=http:// ] [/url] تم بحمد لله ان شاء الله تنال رضاكم واعجابكم وما تنسونا من صالح دعواتكم ودمتم بود | |
|
ام فريد عضو جديد
نقاط : 24
| موضوع: رد: بيتزا نوع جديد لاول مره الإثنين يونيو 22, 2009 2:11 pm | |
| رووووووووووووووووووعة ام عبدالحميد يعطيك الصحة | |
|
ام حميد مشرفة مجلس الطبخ
نقاط : 1300
| موضوع: رد: بيتزا نوع جديد لاول مره الثلاثاء يونيو 23, 2009 9:59 am | |
| شكرا للمرور ام فريد شرفتينا | |
|